Gezondheidscheck

Compleet pakket!

Vanaf heden bieden wij een uitgebreide Gezondheids- en Senioren check up voor paarden. Deze check up kan bij ieder paard preventief worden toegepast. Maar, bijvoorbeeld ook wanneer u het idee heeft dat de conditie en/of eetlust van uw paard verminderd is, slappe mest produceert of slecht in de vacht zit. Voor oudere paarden kan deze controle preventief worden ingezet om problemen te voorkomen.

Tijdens de gezondheidscheck up voert de dierenarts een uitgebreide controle uit van het gebit, de ogen, het hart, de longen en op kreupelheid. Daarnaast wordt er bloed afgenomen ter controle van vitale organen, spieren, en om bloedarmoede of ontsteking uit te sluiten. De jaarlijkse enting influenza+tetanus wordt toegediend en er wordt mest verzameld voor een mestonderzoek.

Aan de hand van het onderzoek en de resultaten van bloed- en mestonderzoek wordt, indien nodig, een behandelplan opgesteld.

De gezondheidscheck up kost €150,- euro en is inclusief consult, uitgebreide check up, enting influenza+tentanus, bloedafname en verzending, en mestonderzoek. Niet inbegrepen zijn de visitekosten en behandelingen of medicatie naar aanleiding van de resultaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gebitsbehandeling of een ontwormingskuur.