Dierenartsen

Onze dierenartsen stellen zich aan u voor


Monique de Wit

Dierenarts (Maatschap)

Monique is geboren en getogen in Breukelen. Voordat ze diergeneeskunde ging studeren heeft ze in Wageningen een jaar veeteelt gestudeerd. In 1999 is ze afgestudeerd als dierenarts. Sinds 2000 werkt Monique bij de praktijk als dierenarts voor gezelschapsdieren (voorheen ook runderen). Ze heeft een bijzondere interesse voor exotische dieren. 


Esther van de Velde

Dierenarts (Maatschap)

Esther is opgegroeid in Domburg. Na te zijn afgestudeerd aan het Gymasium in Middelburg is ze Gent diergeneeskunde gaan studeren. In 2002 heeft ze deze opleiding afgerond en is ze in Bolsward gaan werken met koeien en paarden.

Sinds mei 2004 is Esther in dienst van dierenartsenpraktijk Purmerend. Ze behandelt paarden en gezelschapsdieren. In 2008 heeft ze een opleiding gevolgd in chiropractie voor dieren. Ze is gecertificeerd bij de International Academy of Veterinary Chiropractic en de International Veterinary Chiropractic Association. Esther is erkend paardendierenarts en beheert DEK en KI station Esther van de Velde aan de middenweg 82 in de Middenbeemster.


Dory Gouwens

Dierenarts (Maatschap)

Dory is in 2003, na het behalen van haar VWO diploma te Amsterdam, begonnen aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. In november 2009 is ze afgestudeerd en begonnen als gezelschapsdierenarts bij Dierenartsenpraktijk Purmerend. Ze heeft een voorliefde voor kleine knagers en konijnen. Ook beheert ze samen met Esther van de Velde het Dek en KI station aan de middenweg 82 in de Middenbeemster. Naast haar werkzaamheden op de praktijk houdt Dory zich graag bezig met haar eigen paard, katten Penny en Howie, en Wetterhoun Molly.


Tessa van Eekeren - Bleeker

Dierenarts (Maatschap)

Tessa heeft na de VWO in Enkhuizen in Antwerpen haar bachelor Diergeneeskunde behaald. Vervolgens heeft zij aan de universiteit van Gent haar Master afgerond, met als afstudeerrichting gezelschapsdieren. Na het behalen van haar diploma in 2010 is Tessa meteen begonnen bij dierenartsenpraktijk Purmerend. Inmiddels heeft ze zich onder andere toegelegd op de echografie en laparoscopische sterilisaties. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar eigen honden, katten en paarden.


Jessica Spoor

Dierenarts

Jessica heeft, na het behalen van het gymnasium in Bussum, Diergeneeskunde gestudeerd in Antwerpen en Gent. Omdat ze eerder was uitgeloot voor de studie heeft ze eerst Biomedische Wetenschappen gestudeerd in Utrecht. Sinds 2011 is ze werkzaam als gezelschapsdierenarts bij Dierenartsenpraktijk Purmerend en legt ze zich onder andere toe op tandheelkunde en alle moderne technieken die daar tegenwoordig mogelijk bij zijn.

Jessica is erg sportief, met mooi weer maakt ze dan ook graag de hardloop- of fietsrondje. Anders is ze vaak in de sportschool te vinden. Zelf heeft ze twee katten, Timo (te zien op de foto) en Tweety.


Karina Oortwijn

Dierenarts

Karina is opgegroeid op een melkveebedrijf in Broek in Waterland. Na een jaar biologie gestudeerd te hebben is ze begonnen aan de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Na haar afstuderen in 2004 heeft ze een aantal jaren als all-round dierenarts gewerkt. Eerst in de Zaanstreek en sinds januari 2021 bij Dierenarts Purmerend. Samen met haar man en drie kinderen woont ze op een boerderij tussen de schapen en vele andere dieren.


Maureen Meeusen

Dierenarts

Maureen is opgegroeid in Antwerpen, België. Na haar bachelor diergeneeskunde te hebben afgerond in Antwerpen, is ze in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Vervolgens is ze vrijwel meteen naar Nederland getrokken om als dierenarts aan de slag te gaan.
Maureen woont samen met haar vriend, die ook dierenarts is, en 2 pluizige Maine Coon poezen.


Bo Tjerkstra

Dierenarts

Bo Tjerkstra, dierenarts voor gezelschapsdieren en paarden.


Dierenartsen

Onze Dierenartsen