Assistentes

Onze assistentes stellen zich voor


Linda Rijkes

Paraveterinair Assistente

Linda is na het afronden van de middelbare land- en tuinbouwschool in 1993 begonnen op de praktijk, toen nog gevestigd aan de Purmersteenweg 2. U vindt Linda vooral achter de balie en telefoon. Ook verzorgt ze de Puppy Party en is ze voedingsdeskundige. Omdat ze al ruim 20 jaar een van de gezichten van de praktijk is en altijd een luisterend oor heeft, grappen wij dat ze inmiddels onderdeel is van het meubilair! Buiten haar werk is Linda graag creatief bezig.


Joyce Tims

Paraveterinair Assistente

Joyce heeft de opleiding tot paraveterinair in Almaar gevolgd en is in 2006 bij de praktijk begonnen. U vindt Joyce met name achter de balie, maar ook achter de schermen heeft ze een aantal taken. Zo houdt ze de e-mail in de gaten en probeert ze de teksten van onze adviesbrieven zo duidelijk en compleet mogelijk te maken. Joyce heeft twee dochtertjes, buiten werk tennist ze graag en houdt ze zich bezig met muziek.


Carin Lammes

Paraveterinair Assistente

Carin heeft de opleiding tot Paraveterinair en vervolgens Diermanagement in Leeuwarden gevolgd. In 2008 is ze op de praktijk begonnen en is verzorgt ze onder andere de roosters, aankleding van de wachtkamer, en informeert ze u graag over allerlei onderwerpen aan de balie. Buiten werktijd is ze trotse mama van Seline, verzorgt ze twee dwerggeitjes, twee konijnen en vier kippen. Ook loopt ze graag hard.


Natascha Redeker

Paraveterinair Assistente

Natascha heeft de opleiding Paraveterinair in Barneveld afgerond en is na haar stage op de praktijk in 2010 bij ons in dienst gekomen. Van al haar activiteiten werkt ze het liefste achter de balie of in de opvang de operatie patiënten te verzorgen. Thuis heeft ze twee kinderen en drie kattenkinderen Pip, Moos en Manny. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen.


Els Weijde

Paraveterinair Assistente

Els heeft via de LOI de opleiding paraveterinair gevolgd en is na haar stage bij onze praktijk in 2010 begonnen. Het afwisselende aspect van de werkzaamheden is wat Els zo leuk vindt. Zo staat ze vaak in de operatiekamer, maar ook regelmatig in de opvang of in de Weidevenne achter de balie. Els is getrouwd en heeft twee kinderen, twee honden en een kat. Els is bestuurslid van de stichting Kittenopvang&Co en daarnaast steelt ze de show met theatergroep Purple.


Lara Klinkert

Assistente Balie

Lara heeft de opleiding HBO Bedrijfspresentatie afgerond en is in 2013 ons team komen versterken als baliemedewerkster. Ze is in de praktijk dan ook graag bezig met onze klanten en hun dieren goede service en uitleg te bieden voor en na het bezoek aan de dierenarts. Lara is getrouwd en heeft een dochter Jolie en een zoon Maxim. Thuis hebben ze hondje Benji en cavia's Knuffie en Snuffie om te verzorgen. Daarnaast gaat Lara graag winkelen en lekker hardlopen.


Nicole Duineveld

Paraveterinair Assistente

Na een aantal jaren als vaste kracht werkzaam te zijn geweest, is Nicole sinds 2011 bij ons in dienst als oproep-kracht. Ze is dan met name achter de balie te vinden en ze verzorgt onze Puppy Party. Nicole heeft twee dochters, Lieke en Mara, en een zoon, Tim. Thuis in Kwadijk beheert ze Stal Duineveld en rijdt ze dan ook graag paard. Op stal lopen naast paarden ook twee honden en katten rond.


Esther Sloots

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Esther komt uit Groningen en heeft daar haar opleiding tot paraveterinair gevolgd. In 2017 is ze afgestudeerd. Door de liefde is zij verhuisd naar Noord-Holland en woont nu met haar vriend in Zwaag. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om een goed boek te lezen.


Demi de Groes

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Demi komt uit Amsterdam en woont al sinds haar 4de in Purmerend. Zij heeft in 2021 de opleiding paraveterinair afgerond op het Clusius college in Alkmaar. Demi vindt het gecombineerde werk erg leuk. Zowel het contact met de klanten als het contact met de dieren achter de schermen vindt zij leuk om te doen. Demi heeft 1 kat genaamd Gizmo die is een enorme knuffelaar, maar niet echt dol op foto’s. In haar vrijetijd wandelt ze vaak met de honden van de buren. Ook doet zij aan hardlopen door weer en wind. 


Evelien Hoving

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Evelien heeft de opleiding Diermanagement gevolgd in Dronten en daarnaast ook de opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente. Door de liefde is zij naar Noord-Holland verhuisd. In 2021 is zij in de praktijk komen werken. Ze woont samen met haar vriend en zoontje in Middelie. Daar zijn ook de hond Jip, kat Simba, 2 chinchilla´s en hun kippen te vinden. In haar vrije tijd wandelt ze graag met de hond en rijdt ze graag paard.


Lisa Tervoort

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Lisa is in 2016 afgestudeerd als paraveterinair in Alkmaar. In de praktijk werk ze het liefste achter de schermen bij de opname of de gebitten/ok. Lisa woont samen met haar man in Assendelft met teckel Shovel en katten Bowie en Ozzy.

In haar vrije tijd rijd zij graag motor en vindt winkelen ook erg leuk.


Assistentes

Onze assistentes

Wat is het verschil tussen een dierenartsassistente en een paraveterinair?

Een dierenartsassistente is een baliemedewerker en is niet wettelijk bevoegd om medische handelingen uit te voeren zoals het toedienen van injecties of het onderzoeken van een dier. Door ervaring en nascholing kan hij of zij u goed te woord staan en adviseren.

Een paraveterinair heeft een middelbare beroepsopleiding gevolgd en is wel wettelijk bevoegd kleine medische handelingen verrichten. Achter de schermen is de paraveterinair o.a. verantwoordelijk voor de dieren in de opvang, voorbereiding van de operaties, toezicht houden op dieren onder narcose tijdens gebitsbehandelingen en operaties, en het toedienen van medicatie.

Een paraveterinair is dus wel een dierenartsassistente, maar niet elke dierenartsassistente is een paraveterinair.

Onze paraveterinairen hebben tenminste Mbo niveau 4 – Dierenartsassistent paraveterinair afgerond en volgen, net als onze dierenartsassistentes, zeer regelmatig nascholing.