Geschiedenis

Verleden Onze praktijk werd in 1893 opgericht en heeft een rijke historie. De praktijk dankt haar ontstaan aan de Purmerendse veemarkt en is van oudsher dan ook een praktijk voor landbouwhuisdieren. Rechts ziet u hoe Dr. Geerlings in 1893 begon met de veeartsenpraktijk die later Dierenartsenpraktijk Purmerend zou worden.

Hoofdkliniek De hoofdkliniek was jarenlang gevestigd aan de Purmersteenweg 2, vanwege de grote groei verhuisden we oktober 1999 naar de locatie op nummer 13c en hebben wij in juli 2018 de deuren geopend van onze huidige locatie aan de Kraggeveenstraat 5.

Purmer Zomer 1985 werd de eerste nevenvestiging geopend in De Purmer-Noord. In 2011 moest na een reeks inbraken de dependance in de Purmer noodgedwongen worden gesloten.

Paardenkliniek De vaardigheden van Dierenartsenpraktijk Purmerend werden in 1988 uitgebreid toen dierenarts Peter Bleeker begon met het onderzoeken en behandelen van paarden.

Weidevenne In 1998 werd de derde vestiging van Dierenartsenpraktijk Purmerend in de Purmerendse nieuwbouwwijk Weidevenne geopend.

Vanaf 1 januari 2012 behandelt de praktijk geen Landbouwhuisdieren meer. De behandeling van paarden en kleine huisdieren wordt voortgezet en waar mogelijk uitgebreid en verder gespecialiseerd.

Heden Inmiddels heeft Dierenartsenpraktijk Purmerend een uitgebreide klantenkring opgebouwd in de gehele provincie Noord-Holland. Jaarlijks doen duizenden mensen een beroep op de dierenkliniek. Vandaag de dag opereert de praktijk vanuit drie vestigingen, hierover leest u meer onder het kopje vestigingen.

 

In 1893 werd er doormiddel van een stemronde in de gemeenteraad gekozen voor een Veearts in Purmerend. Dhr. J.W.H. Geerlings begon de veeartsenpraktijk die later Dierenartsenpraktijk Purmerend zou worden.

Detail uit de Nieuwe Purmerender Courant 10/12/1893 Veearts Geerlings werkte letterlijk op de veemarkt.

De plaquette die tot 2012 in het markthuisje op de koemarkt hing.