Heeft uw huisdier overgewicht?

Raadpleeg onze afvalconsulentes

Hoeveel tussendoortjes is teveel? De gezondheidsrisico's voor een huisdier met overgewicht zijn aanzienlijk! Meld uw huisdier aan voor een gratis intakegesprek, voedingsadvies en eventueel afvalplan. 

35% van onze huisdieren is te dik. Overgewicht is dus niet alleen een welvaartsziekte bij mensen. En net als bij mensen levert dit bij dieren behoorlijke gezondheidsrisico's op. Denk aan hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsproblemen en blaasstenen.

Krijgt uw huisdier vaak tussendoortjes? Weet u precies hoeveel voer uw huisdier nodig heeft? Een voorbeeld: Als uw huisdier is gecastreerd, dan heeft hij veel minder energie nodig. U mag een gecastreerd dier bijna een derde minder voer gaan geven. Ook leeftijd of een blessure speelt mee, een oudere hond beweegt nu eenmaal minder. Net als bij mensen ontstaat overgewicht door te veel eten en te weinig bewegen. 

Is uw huisdier te dik? Het is nooit te laat om te beginnen! Afvallen is een kwestie van doorzetten en de aanhouder die wint. Vooral het begin is moeilijk. Niet alleen voor uw huisdier, maar ook voor het baasje dat streng moet blijven! Het bedelen is moeilijk om te weerstaan, maar zo weet uw huisdier u te manipuleren. Eenmaal door de eerste fase heen, gaat het eigenlijk vanzelf. Uw huisdier is aan zijn nieuwe ritme gewend en weet dat het geen zin heeft om te bedelen. Hij krijgt toch niets. Er ontstaat rust. In de tweede fase zult u zien dat het overtollige gewicht gaat afnemen, uw huisdier zich veel makkelijker kan bewegen, en dat het uithoudingsvermogen toeneemt. En dan zult u zien dat uw huisdier met deze nieuwe levensstijl veel gelukkiger is!

Twijfelt u of uw huisdier op gewicht is? Onze deskundige assistentes begeleiden u om een afvalschema op te stellen en weeg-momenten op de praktijk te plannen. Schrijf u gratis aan de balie, of maak telefonisch een afspraak!

 

 

Maak een

afspraak

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.