Huisdierenpaspoort of entingsboekje?

Nieuwe wetgeving verstrekking Europese huisdierenpaspoort of entingsboekje.

Wij verstrekken het nieuwe Europese huisdierenpaspoort. Dit paspoort voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en is opgesteld om fraude en broodfokkerij te voorkomen.

Honden en pups

Voor honden die de grens over gaan is dit paspoort evenals een chip wettelijk verplicht. In dit nieuwe paspoort moeten sommige vellen worden gelamineerd en meer informatie worden vastgelegd dan voorheen. Gaat uw hond niet over de grens? Dan volstaat een entingsboekje waar chipnummer en entingen in staan geregistreerd.

Gaat u een nieuwe pup of hond ophalen, let dan op de volgende zaken:

  • Moederhond is aanwezig bij nestje. Alle honden ogen gezond en levendig.
  • Pups zijn 8 weken of ouder, en gechipt. Dit is wettelijk verplicht, elke goede fokker heeft dit in orde!
  • Pups uit het buitenland zijn 15 weken of ouder en in bezit van een geldig paspoort, gechipt en ingeent tegen rabies (hondsdolheid) Dit is wettelijk verplicht, hondsdolheid is dodelijk voor mens en dier en komt in sommige delen van europa regelmatig voor. Wees op uw hoede.

Katten en kittens

Voor kitten en kittens binnen Nederland zijn de regels minder streng. Chippen is niet verplicht. Katten en kittens uit het buitenland dienen wel gechipt, ingeënt tegen rabiës, en in bezit van een geldig paspoort te zijn. Maak een afspraak om uw kitten na te laten kijken, parasieten direct te bestrijden en eventueel te enten voor u het kitten mee naar huis neemt. Als uw kat niet meegaat naar het buitenland volstaat een entingsboekje voor uw eigen administratie of bijvoorbeeld de kennel.

Overgangsregeling oude paspoorten

Huisdieren, in het bijzonder honden, met een paspoort en geldig chipnummer uitgegeven voor 29 december 2014 kunnen gewoon het oude paspoort blijven gebruiken om te reizen. Laat het paspoort eventueel door ons nakijken als u twijfelt. Dit kan gewoon aan de balie.

 

Informatie van het LICG.nl, het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren

Dier kopen? Let op deze punten

Nieuw huisdierenpaspoort: de details.

Invoereisen per land