Maand van het Gebit

Acties en informatie

Februari is maand van het gebit, een landelijke actie waar Dierenarts Purmerend elk jaar aan mee doet. Want wist u dat 70% van de honden en katten in Nederland beginnende of verborgen gebitsproblemen hebben? Nu is het gebit natuurlijk altijd even belangrijk, maar deze actiemaand is een leuke manier om extra aandacht te geven aan het huisdierengebit.

Gratis gebitscontrole U kunt in februari terecht voor gratis gebitscontroles door onze dierenartsen. Maak wel even een afspraak, dan kunnen we de tijd voor u en uw huisdier nemen. Tijdens de gratis controle demonstreren en oefenen we met u het poetsen, en kunt u vragen stellen over het gebit van uw huisdier. Indien nodig en gewenst kunnen we direct een afspraak maken voor een gebitsbehandeling.

Preventief bloedonderzoek Omdat huisdieren niet met hun bek open stil blijven zitten tijdens een gebitsbehandeling, zullen ze altijd onder narcose moeten. Om de narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen kunnen we voorafgaand aan een gebitsbehandeling een bloedonderzoek uitvoeren om nierwaarden, leverwaarden, eiwitgehalte en bloedsuiker te controleren. Mochten deze waardes afwijken kan er worden gekozen voor een ander narcose protocol. De bloedtest wordt sterk aangeraden voor oudere of zwakkere dieren. Tijdens de gratis gebitscontrole kunt u er voor kiezen meteen bloed af te laten nemen. Het afgenomen bloed onderzoeken we in ons eigen laboratorium en de uitslag is dan ook vrijwel direct bekend. Tijdens de gebitsmaand bieden we u 10% korting op deze bloedtest.

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.