Vanaf 1 november 2021 gelden nieuwe regels voor de registratie van honden

Is uw hond al gechipt en geregistreerd? In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. Lees meer..

Lees hier meer over het huisdieren zorgplan.

HZP

Een Grasaar kan gevaarlijk zijn

 

 

In de wachtkamer hoeft u geen mondkapje meer te dragen

Vanaf 26 juni is er geen mondkapjes plicht meer in openbare ruimtes waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Dit betekent dat in de wachtkamer mondkapjes niet meer hoeven. Wat betreft de spreekkamers volgen wij de aanbevelingen van de knmvd waarin het dragen van een mondkapje wordt aangeraden.

- Omdat nog niet iedereen gevaccineerd is en zich prettig voelt zonder mondkapje, houden we de mondkapjes in de spreekkamer nog op. Wel mogen er 2 mensen in de spreekkamer, waarvan degene die het dier niet begeleid, in de stoel in de hoek moet zitten (zodat er 1,5 meter afstand wordt bewaard). 

- Thuisvisites zij in overleg weer mogelijk.

Roos Hold oe kreggel!

Deze week is de laatste week van dierenarts Roos bij Dierenarts Purmerend. Roos gaat verhuizen naar de mooie achterhoek en wij zullen haar missen! Roos Hold oe kreggel! 

Lieve klanten van dierenarts Purmerend, Na ruim 5 jaar..

Maden

Met het warme weer is de kans op maden groter. Controleer uw konijn zodat u zeker weet dat deze gezond is. In de warme maanden zwermen er regelmatig groene vliegen in de tuin en bij voorkeur rond ons konijnenhok. Deze groene vleesvlieg wordt aangetrokken door de geur van ontlasting, urine en ontstoken huid. De vliegen leggen eitjes en zorgen voor myasis.

Hoe lang werkt een ontwormingsmiddel eigenlijk?

Het is belangrijk te weten dat het doel van ontworming niet is om een dier altijd volledig wormvrij te houden, maar om een eventuele worminfectie te stoppen voordat er besmettelijke eitjes worden uitgescheiden en voordat het dier ziek wordt. Bij een normaal infectierisico wordt hiervoor een gemiddelde ontwormingsfrequentie van 4 maal per jaar met intervallen van 3 maanden geadviseerd.

< 1 2 3