Katten kunt u het beste meenemen in een draagmandje. In het kattengedeelte van de kliniek kunt u het mandje op een van de speciale kubussen plaatsen. Katten hebben namelijk graag een beetje overzicht!
Tips om de kat op een gemoedelijke manier in het mandje te krijgen vindt u hier. Ook katten kun je van kitten af aan trainen om op een rustige manier in het mandje te gaan liggen.
Dierenarts Tessa schreef een blog over hoe het eigenlijk niet moet Een informele anekdote uit de praktijk.
Op de foto: Kitten Coco wacht op haar beurt in de wachtkamer.
Honden kunt u het beste aangelijnd meenemen en die lijn vervolgens ook kort houden. Zelfs wanneer uw hond op zijn of haar gemak is, kunnen er andere dieren in de buurt stress ervaren van alleen de aanwezigheid van een (andere) hond. Een angstige hond is graag bij zijn of haar baasje in de buurt en maakt liever geen oogcontact met andere honden. De hondenwachtkamer is zo ingericht dat er meerdere mensen met honden plaats kunnen nemen zonder dat de honden in elkaars zichtlijn zitten.
Oefenen Honden kunnen vaak makkelijker oefenen bij de dierenarts dan katten. Wij helpen u hierbij graag positieve ervaringen op te doen, en zo het dierenartsbezoek zo leuk mogelijk te maken. De eerste indruk maakt vaak de meeste indruk, zeker voor pups. Voor alle eigenaren met honden geldt, kom gerust eens langs zonder dat er een dierenartsbezoek nodig is.
Hoe pak je het eerste bezoek aan? Als uw hond voor de eerste keer de praktijk binnenwandelt, wordt hij of zij meteen geconfronteerd met allerlei nieuwe luchtjes, geluiden en andere prikkels. Geef hem de kans om hier aan te wennen. Als er niemand zit te wachten, maak dan gebruik van die gelegenheid en speel even met hem in de ruimte. Daarnaast zijn de dames van ons team altijd bereid even te knuffelen of even te demonstreren hoe u kunt oefenen met oortjes bekijken en tanden bekijken.
De makkelijkste manier om uw hond positieve ervaringen te laten meemaken in de praktijk is regelmatig komen wegen en meteen een lekker koekje geven ter beloning. Ook dan helpen we u graag. Til, duw of trek uw hond niet op de weegschaal. Maar laat even snuffelen en loods of lok vervolgens met een koekje uw hond op de weegschaal. Beloon het op de weegschaal staan vervolgens ook en probeer of uw hond wil gaan zitten. Als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan bij een volgend bezoek opnieuw. Op de foto: Conan wordt van pup af aan elke maand gewogen en gaat uit zichzelf op de weegschaal zitten (wachtend op een koekje natuurlijk).
Is uw hond of kat toch nog heel bang? Meld dit bij het maken van een afspraak, dan kunnen we bijvoorbeeld zorgen dat uw huisdier apart kan wachten of u adviseren met het geven van rustgevende voedingssupplementen en middelen voorafgaand aan het dierenartsbezoek.