Blog: Ontworm na de vakantie!

Bij terugkomst en een maand na thuiskomst ontwormen is belangrijker dan gedacht!

De vakantie is voor de meesten van ons helaas al weer voorbij. School, werk en het gewone leven begint weer. Sommige van onze huisdieren, en met name honden, mochten vaak mee en ook genieten van een vakantie in eigen of ander Europees land. Lekker op een van onze mooie Waddeneilanden, of verder weg in uitgestrekte bossen of hoge bergen van bijvoorbeeld Zuid Europa of de Balkan. Helaas wonen in die landen ook beestjes die onze viervoeter ongemerkt mee terug kan nemen. 

Assistente Carin - Preventie

Momentopname We beschermen onze hondenkinderen al voor de reis met de nodige injecties tegen enge ziekten en geven allerlei middelen tegen parasieten. Maar wist u dat het middel wat tegen wormen word gegeven alleen direct na toedienen werkt en vervolgens het systeem van de hond al snel weer verlaat?

wormen reizen mee

Hart- & Lintworm Zo kan hartworm die in landen als Frankrijk en Italië voorkomt met onze viervoeter weer naar Nederland meereizen en wanneer hij zijn gang kan gaan alsnog voor flinke gezondheidsproblemen zorgen. Ook de vossenlintworm, een variant die we in Nederland gelukkig niet kennen, moet niet onderschat worden. Het is daarom voor een complete bescherming noodzakelijk om een aantal parasieten nog een keer extra te lijf te gaan door op de dag van thuiskomst en een maand later nog eens te ontwormen.

Ik hoop dat iedereen, net als ik, een heerlijke vakantie heeft gehad! En voor degenen die nog de mazzel hebben op vakantie te mogen: Een hele fijne vakantie toegewenst, en onthoudt na vertrek en een maand na vertrek extra ontwormen!

Zie ook:

Blog: Ontworm na de vakantie!

Carin Lammes

Meer over Carin en de andere paraveteriniare assistentes vindt u hier!

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.

Maak een

afspraak