Blog: (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek

We zijn nu 12 weken aan het werk in onze (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek. Wekenlang, of eigenlijk jarenlang, hebben we er naartoe geleefd: Een ruim nieuw pand om ons werk nog beter te kunnen uitoefenen en het onze patiënten zo fijn mogelijk te maken.

 lintje doorknippen

Patricia - Algemeen

Waarom jarenlang? Al in 1999 bij de verhuizing van Purmersteenweg 2 naar Purmersteenweg 13c was bekend dat er na een aantal jaar andere bestemmingsplannen zouden komen voor de panden en aangelegen parkeerplek van Purmersteenweg 11 en 13. Voorlopig zaten we prima in een mooi ruim pand! Purmerend bleef maar groeien, en bij meer huisjes en boompjes kwamen ook meer beestjes. De operatiekamer werd verplaatst naar boven wat voorheen het woonhuis was, zo was er plek voor een derde spreekkamer. Nog meer patiëntjes en meer behandelingsmogelijkheden met bijbehorende apparatuur maakten ons ooit zo ruime pand nu toch een beetje krap.

De afgelopen jaren zijn er verschillende opties binnen en buiten het centrum voorbij gekomen, die om verschillende redenen toch niet haalbaar bleken. Er kwam een periode van recessie en de gemeenteplannen voor de Purmersteenweg werden opgeschoven. Van 2013 naar 2015 en uiteindelijk 2018. We hebben dus met recht jarenlang uitgekeken naar de verhuizing!

Verbouwen en verhuizen Ons nieuwste plan voor een nieuwe kliniek wordt in 2018 dan eindelijk werkelijkheid. De onderste verdieping van het voormalig pand van de WoonCompagnie zal geheel worden verbouwd om een moderne en ruime kliniek te realiseren. Een architect met ruim 30 jaar ervaring in het (ver)bouwen van dierenklinieken staat ons bij. Daarnaast zijn er ook nog enkele ervaringsdeskundigen tussen de (oud)collega’s en ingehuurde deskundigen die ons kunnen bijstaan met het verhuizen. De daadwerkelijke verhuizing vindt uiteindelijk in twee weken plaats, na maanden van plannen en puzzelen, en we hebben geen spreekuur hoeven overslaan door in de dependance door te werken. Onze buurtcollega’s staan in voor de spoedoperaties. Na enkele weken van wennen, verder uitpakken en onze weg vinden houden we een groot openingsfeest.

Openingsfeest Samen met onze familie, oud-collega’s, klanten, bedrijfscontacten en belangstellenden vieren we een succesvolle verbouwing, verhuizing en prachtig eindresultaat! Wethouder Paul van Meekeren opent samen met onze vier bazinnen officieel de nieuwe hoofdkliniek van Dierenarts Purmerend. 125 jaar na de oprichting van de allereerste praktijk aan de koemarkt!

Ik kan u vertellen dat we allemaal enorm hebben genoten van deze feestelijke en grotendeels zonnige middag. Daarnaast zijn we zeer dankbaar voor alle felicitaties, bloemen, kaartjes, lekkers en andere attenties en verwennerij op en rond die dag. Vol trots hebben we u rond kunnen leiden en vertellen over de scheiding tussen honden en katten, de operatie en behandelkamers, de herstel en opvangruimtes en alle mogelijkheden in de nieuwe kliniek. Het is alweer een maand geleden, maar er wordt nog dagelijks over gesproken!

Binnenkort volgen meer blogs over het nieuwe pand. In verband met privacy worden niet alle foto’s online gezet. Denkt u op de foto te zijn gezet en wil u deze graag bekijken? Op de hoofdkliniek kunt u alle foto’s binnenkort inzien. Heeft u een verhaal over de praktijk dat u graag wil delen in een gastblog? Email het dan naar patricia@dierenartspurmerend.nl. (maximaal 500 woorden)

openingsfeest

Er waren lekkere hapjes en drankjes, muziek en feestelijke aankleding. Verzorgd door Feestje Waterland en Slot Purmersteijn

verwennerijWe zijn allemaal enorm verwend met moois, leuks en lekkers!

RondleidingDe dames van ons team gaven rondleidingen en uitleg

verledenTijdens het openingsfeest waren er ook veel oud-collega's en bazen, en was er aandacht voor de geschiedenis van de praktijk d.m.v. foto's en krantenartikelen. 

akc waterland

AKC Waterland verzorgde diverse demonstraties hondensport en gedragstraining

schminken

Kleine dierenliefhebbers konden zich laten schminken en lekker kleuren 

 

 

 

 

 

Blog: (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek

Veel gestelde vragen verzameld:

Algemene tips

Soms zijn er in korte tijd veel vragen over één bepaald onderwerp, en heeft iedereen een kleine bijdrage voor een leuk blog. Patricia verzamelde alle tips en handige doorverwijzingen voor u in een blog vol algemene tips over dit onderwerp! Lees meer over het Management ondersteunend team

Bekijk ons

blog

Advies en anekdotes

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.