Blog: Kleine meisjes worden groot

Meer over de kittens van Dierenarts Roos

Een aantal weken geleden vertelde ik over de komst van twee nieuwe kittens bij mij thuis. Het is inmiddels 2,5 maand sinds Fuli en Flame bij ons zijn komen wonen via de kittenopvang. In die tijd zijn ze van twee kleine verlegen kittens veranderd in grote, stoere pubers. We genieten elke dag enorm veel van ze, ook al verloopt niet alles vlekkeloos.  

Dierenarts Roos - Katten

Stinkscheten Stinkende, plakkerige ontlasting en vieze scheetjes werden er gelaten! Het begon vrij snel na hun komst, dus ik dacht het gewoon even aan te kijken. Er was natuurlijk wat stress van de verhuizing en het wennen aan het merk kittenvoer van de praktijk.  Maar twee weken later ging het niet echt beter en, ondanks dat de kittens absoluut niet ziek waren, bleef de ontlasting vies. Op de dag van verhuizen hadden Fuli en Flame een pipet gehad tegen vlooien en wormen, en ondanks dat er geen wormpjes te zien waren heb ik ze toch nog maar een ontwormtablet gegeven. Wormpjes zie je tenslotte niet altijd. Nog twee weken later was er nog steeds geen echte verbetering en heb ik de ontlasting opgestuurd naar het laboratorium. Daar bleek dat de kittens toch nog steeds besmet waren met de spoelworm! Ondanks het opvolgen van het ook door mijzelf geadviseerde ontwormschema! Het schema wordt nog strakker opgesteld en voorlopig ontworm ik de dames elke twee weken. Nu 2,5 maand verder zijn we volledig van de ontlastingsproblemen af en hebben beide poesjes hebben mooie drollen die niet stinken.

Vreemde voorwerpen Beide poesjes hebben de rare gewoonte ontwikkeld om van alles op te eten, vooral wat in onze ogen eigenlijk niet eetbaar is. Boter, kaas, appel kan ik nog wel begrijpen, maar tissues en haarelastieken wordt toch iets problematischer. Gelukkig zijn tot nu toe alle vreemde voorwerpen ook weer uitgepoept. Wel heb ik nu het hele huis vrij gemaakt van lintjes, draden, telefoonopladers en haarelastieken. Het zal mij toch niet gebeuren dat ik mijn eigen kat moet opereren omdat er iets klem zit in een darm. Het opeten van rare dingen blijven ze proberen, maar inmiddels zijn we er in getraind om alles achter slot en grendel op te ruimen! Behalve dan die keer toen er nog een aardappelschilmesje op het aanrecht lag waar brie mee was gesneden. Fuli liep vol trots door de kamer met het mes als prooi stevig in haar bekje… Help! Gelukkig liep ook deze kattenstreek goed af!

Gezellige drukte  Het worden al echte dames want ook kleine kittens worden groot. Het speelse blijft. Meerdere keren per dag wordt er door de hele woonkamer en keuken heen gecrost. Stuiterballen zijn daarbij nog steeds favoriet. Tussen de speelkwartiertjes door liggen ze verstrengeld samen te slapen als echte zusjes (ondanks dat ze dat stiekem niet zijn). Het kleine stoeltje is nog steeds de favoriete slaapplek, al steken er nu benen uit.  Fuli heeft inmiddels haar gehele melkgebit gewisseld voor volwassen tanden en kiezen. Tot grote vreugde van mijn dochter hebben we een klein hoektandje en een klein kiesje gevonden. Deze worden trots in een eigen tandendoosje bewaard. Flame is nog druk bezig met wisselen. In de avond komen ze samen graag heerlijk gezellig bovenop je liggen als je even op de bank gaat zitten, het liefste languit en gestrekt. Ik kan mij nu  nog beter inleven in de nieuwe eigenaren die ik op het spreekuur krijg! Maar het is toch wel echt heerlijk om (weer) katten in huis te hebben. 

 

Dubbele hoektand tijdens het wisselen.

Lees het eerdere blog over de komst van de kittens hier!

Blog: Kleine meisjes worden groot

Dierenarts Roos Fokkinga en Wodan

Meer over Roos en de andere artsen vindt u hier

Bekijk ons

blog

Advies en anekdotes

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.