Blog: Geen thuis zonder kat

Maak kennis met mijn nieuwe kittens!

Dat ik mijn hond overal mee naar toe neem, weten de meeste mensen wel. Maar dat ik eigenlijk veel meer een kattenmens ben weet niet iedereen. Tot mijn grote verdriet is mijn allerliefste Lizzy (schildpad poesje, europese korthaar) al weer meer dan een jaar geleden op 11 jarige leeftijd aangereden en overleden. Dit verdriet nooit meer dacht ik! Maar zelfs na een jaar blijft het toch wel heel erg kriebelen: Ik mis een kat in huis!

Maar met drukke baan en een bejaarde Jack Russell toch weer een kat nemen? Manlief en dochter waren bij het uitspreken van deze gedachte ook meteen wild enthousiast: er komt weer een kat in huis!

 

Dierenarts Roos - Katten

Dan de grote vraag, waar haalt een dierenarts een kat vandaan? Uit het asiel? Bij een goede fokker? Van een boerderij in het werkgebied? Ook moesten het er eigenlijk wel twee zijn. Dan kunnen ze zich met elkaar vermaken en voel ik me minder schuldig als ze af en toe een dagje wat langer alleen moeten door brengen. Spannend is dan wel dat niet alle katten het even leuk vinden om met een andere kat samen te wonen. Maar met twee kittens tegelijk is de kans groot dat het gewoon goed en gezellig gaat.

Kittenopvang Via assistente Els kwam ik in contact met een kittenopvang in Noord-Holland. Een fanatieke mevrouw die weeskittens in huis haalt en verzorgd tot ze groot genoeg zijn om in een nieuw huis geplaatst te worden. Op haar facebookpagina lees ik succesverhalen over kittens met bloedarmoede vanwege de vlooien, tot complete nesten met moederpoes en al, die ze onder haar hoede weer gezond krijgt.  Dat soort bevlogenheid daar houdt ik van. Op diezelfde facebookpagina stond een oproep voor een driekleur poesje, welke herplaatst moest worden omdat het bij de oorspronkelijk eigenaar niet ging.

Het poesje zou bak- of voernijd hebben. Alle andere kittens waren zo van een huisje voorzien, maar kleine Fuli bleef zonder ‘gouden mandje’ zitten. Een driekleur met een flink karakter. Ja, die wil ik! Snel gereageerd met een berichtje dat wij graag voor Fuli willen gaan zorgen en dat we er graag een vriendje of vriendinnetje bij willen. Kleur of geslacht maakt ons niet uit, als het maar goed samen kan met Fuli.

Twee weken later, na onze vakantie was het zo ver. We konden Fuli en haar nieuwe vriendinnetje Flame op gaan halen. Flame was geplaatst bij een pleeggezin dus we gingen die zondagmiddag langs twee adressen. Omdat ze nog klein zijn en toch aan elkaar moeten gaan wennen had ik één reismandje mee en dat accepteerden ze allebei prima. We namen brokjes mee vanuit de opvang zodat we de eerste dagen konden voeren wat ze gewend waren te eten en daar gingen we terug naar Purmerend met twee nieuwe kittens.

Flame en FuliThuis Eenmaal thuis leek Flame toch nog wat verlegen. Ze kwam het bakje wel uit, maar verstopte zich de eerste uren onder de bank. Fuli besloot eerst maar is in het bakje te blijven en vanuit daar te bekijken waar ze in hemelsnaam nu weer terecht was gekomen. Het is ook niet niks om een nog geen drie maanden oud te zijn en toch al in de vierde nieuwe woonkamer terecht te komen. Na even rust kwamen ze toch om de beurt brokjes eten. Die avond kwam Fuli voorzichtig op de bank zitten. Wat fijn weer een kat naast me op de bank!

De volgende ochtend bleek Flame toch niet zo heel verlegen en croste door de woonkamer heen. Ook Fuli ging flink op onderzoek uit. Er werd wel wat over en weer geblazen naar elkaar, maar toch ook al voorzichtig gespeeld. Al gauw kwamen ze er samen achter dat er een kleine opening zat achter onze keukenkastjes. Je kan dus als klein kitten zijnde gemakkelijk onder de keuken verstoppen! Gelukkig werd toen ook de liefde voor stuiterballen ontdekt dus met het geluid van de stuiter komen ze allebei weer snel onder de keuken vandaan.

Samen eten De brokjes mengen we met de nieuwe brokjes die we op de praktijk hebben. Gelukkig waren deze nog lekkerder dan de meegenomen brokjes en werd er meteen goed gegeten! Fuli vindt het prima om uitgebreid geknuffeld te worden tijdens het eten en twee dagen later zitten beide dames samen uitgebreid te dineren uit dezelfde voerbak. Het af en toe blazen heeft twee dagen aangehouden, maar inmiddels zijn ze onafscheidelijk. Samen slapen, samen elkaar wassen, samen eten en samen het huis slopen! Van de voernijd hebben wij helemaal niks meer gemerkt…

fuli en flame zijn gewend

Dierenarts Roos schrijft binnenkort meer over de avonturen van haar kittens!

 

Blog: Geen thuis zonder kat

Dierenarts Roos Fokkinga en Wodan

Meer over Roos en de andere artsen vindt u hier