Kat in de zak

Met je kat naar de dierenarts, dat is voor de meeste kattenouders een hele opgave. Hoe vervoeren we de kat, en…. hoe krijgen we hem eigenlijk in dat vervoermiddel??

Dierenarts Tessa - Katten

Met je kat naar de dierenarts, dat is voor de meeste kattenouders een hele opgave. Hoe vervoeren we de kat, en…. hoe krijgen we hem eigenlijk in dat vervoermiddel??

Ik zie dagelijks de meest uiteenlopende vervoermiddelen voorbij komen voor katten. Meestal transportboxen die voor katten bedoeld zijn. Heel vaak ook zelf gefabriceerde transportboxen, die in meer of mindere mate geschikt zijn om een kat in te vervoeren. Verhuisdozen zijn geliefd, net zoals supermarkt kratjes waarbij een dichtgeklapt kratje er bovenop als deksel fungeert. Niet alleen kratjes van de supermarkt trouwens, maar ook allerhande (was)manden, boodschappentassen, of zelfs in de kattenbak.

Ik kijk eigenlijk niet meer op van waar de katten in aankomen. Toch moest ik vanmorgen erg lachen om een prachtige grijze kater. Hij werd geleverd in een sporttas die, aan het label te zien, ook net een vliegreis had gemaakt. Ook zat er samen met de kater, nog een knotje sokken in de tas!

roadrunner-vervoersbox-zwart-50x30x30-cm

Afbeelding: docbooff.nl

Waar mensen thuis vaak moeite hebben de kat IN hun mand te krijgen, is het in de spreekkamer vaak een opgave om de kat UIT de mand te krijgen. Om stress voor zowel de kat als de eigenaar te beperken raad ik aan om een ruime transportbox aan te schaffen, waarbij de bovenkant makkelijk geopend kan worden. Zo kan de kat er rustig uit, of er zelfs in blijven liggen tijdens het onderzoek.

Om thuis uw kat IN de mand te krijgen, kunt u proberen de mand (zonder het deurtje) in huis te zetten zodat deze in ieder geval niet gek ruikt. Ik kan niets beloven, maar mijn katten gaan er dan uit zichzelf gezellig in liggen.