Blog: Dierenarts versus Diereigenaar

Eigen hond onder het mes

Mijn hondje Boelie had een bultje op haar bil. Het groeide al een aantal jaren langzaam maar gestaag. Ik heb mij er nooit echt druk om gemaakt, maar nu vond ik de bult in verhouding tot de hond toch te groot worden. Tijd om het bultje weg te halen.

Dierenarts Tessa - Algemeen

Ik nam haar 's morgens mee naar de praktijk. Zo enthousiast als ze was toen ze mee mocht, zo ongelukkig keek ze toen ze de auto uitkwam en zag waar ze was. Vanaf dat moment had ik een ‘dubbele pet’ op: Die van de dierenarts, en die van de diereigenaar (lees: bezorgde hondenmoeder!) Mijn arme schat mee naar de praktijk, zorgvuldig nuchter gehouden voor de narcose, en allebei kriebels in onze buik.

BoelieNa een korte check geef ik haar een injectie om in slaap te vallen. Dat gebeurde rustig bij mij op schoot. De operatie verliep prima. Liefdevol is ze na de operatie verzorgd door onze assistentes, zoals ze dat bij iedereen doen, en aan het eind van de dag nam ik haar weer met mij mee naar huis. Ik had een kraag (zo'n lampenkap) meegenomen, zodat ze niet aan de operatiewond zou kunnen gaan zitten. Die zou ik anders de eigenaar ook meegeven. Echter thuis lag ze heerlijk op haar kussen te slapen, en leek totaal geen last te hebben van de wond. Ze keek er niet naar om, ging er zelfs gewoon op liggen. En zo sloeg ik mijn eigen advies in de wind. Eigenwijs als ik was (ik kon het immers ZELF het best beoordelen?!) deed ik geen kraag bij haar om. Zo sneu zo'n ding....

De volgende ochtend werd duidelijk dat ik toch echt mijn ‘dierenartsen-pet’ op had moeten houden. Tot ongeveer halverwege de wond stak de hechtdraad eruit. Nu al! Ik schaamde me dood. Gelukkig had ik mijn dierenartswerk beter gedaan dan mijn diereigenaars-werk, want de onderhuidse hechtingen hielden de wondranden nog keurig tegen elkaar aan. Ik heb snel de kraag nog omgedaan! En eigenlijk lijkt ze die kraag niet eens zo erg te vinden.

Blog: Dierenarts versus Diereigenaar

Dierenarts Tessa van Eekeren - Bleeker en Boelie

Meer over Tessa en de andere artsen vindt u hier

Heeft u nog

vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies op maat?

Onze assistentes staan u graag te woord! Op werkdagen kunt u ons tussen 8:00 en 19:00 bellen of langskomen aan de balie.