Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: Ouderdomskwaaltjes

Dierenarts Tessa - Preventie

Veel mensen twijfelen of iets door ouderdom komt, of omdat hun dier ziek is. Veel gehoord is: "hij slaapt zoveel, maar hij is ook al oud". In sommige gevallen inderdaad waar, in de meeste gevallen blijkt er dan toch een onderliggende reden die met de juiste ondersteuning of behandeling prima aangepakt kan worden. Van te voren kun je niet weten hoe oud je dier precies gaat worden. Maar, je kunt er wel alles aan doen om te zorgen dat zijn of haar leven leuk is tot aan het einde!

Gastblog: Leven met een hond

Gast blogger - Gastblog

Auteur Harrie Seeverens vertelt: De drie laatste levensjaren van onze hond hebben mij geïnspireerd tot het schrijven van een boek dat niet alleen gaat over de belevenissen en emoties rond zijn verzorging (hij was een hartpatiëntje geworden), maar ook over de overpeinzingen waartoe deze mij aanleiding gaven.

Hond Floortje Foto: Floortje op 17 jarige leeftijd.

Blog: Assistente Els naar Spanje

Assistente Els - Actie

Els in spanje

Eind oktober werk ik mee aan een castratie/sterilisatie project in Catalonië, Spanje. Met een team van dierenartsen en assistentes gaan we ongeveer 150 honden en katten opereren. In Spanje is het helaas niet gebruikelijk om honden en katten te castreren of steriliseren en daarom zijn er vaak ongewenste nestjes. Er worden daarnaast in Spanje weinig dieren geadopteerd uit het asiel. Dieren die niet kunnen worden herplaatst blijven hun hele leven in een asiel. Het asiel waar ik ga helpen heet Arca en is gelegen in het plaatsje Tortosa. Aangezien ik in de buurt op vakantie ging, besloot ik om hier alvast een kijkje te gaan nemen.

Blog: Een nieuw middel tegen jeuk

Dierenarts Tessa - Algemeen

Gisteren was ik op een bijeenkomst over dermatologie (huidproblemen) waar ook een nieuw medicijn werd geïntroduceerd tegen jeuk. Als leuke bijkomstigheid kwam astronaut André Kuipers een boeiende presentatie geven over de medische aspecten van de ruimtevaart. Wist u bijvoorbeeld dat alle astronauten in meer of mindere mate lijden aan osteoporose (botontkalking) na hun vlucht?

Blog: Pas op voor eikels

Dierenarts Jessica - Preventie

In het algemeen heel goed advies natuurlijk, maar ik heb het over eikels die van de boom vallen. Tussen de herfstbladeren snuffelen is voor honden natuurlijk geweldig! Maar let goed op dat ook nu uw hond niets van de grond op eet. Verschillende paddenstoelen, noten, vruchten en zaden kunnen voor vergiftiging of verstopping zorgen. Zo weten veel mensen niet dat eikels en eikenbladeren giftig zijn voor onze huisdieren.

Blog: Hondentaal in de praktijk

Assistente Lara - Honden

Hondenspecialist Arnoud Busscher is gecertificeerd hondenspecialist en gedragsdeskundige. Naast persoonlijke trainingen voor hondenbezitters en honden, schrijft hij ook boeken en geeft hij workshops voor andere professionals die met honden werken. Zo zijn wij met een aantal dierenartsen en assistentes naar de workshop omtrent zijn laatste boek geweest: “Mensentaalknop UIT Hondentaalknop AAN”

Blog: Honden castreren in Roemenië

Gast blogger - Gastblog

elkeMijn naam is Elke en tijdens mijn studie paraveteriniar loop ik stage bij Dierenarts Purmerend. Afgelopen maand ben ik naar Roemenië afgereisd om daar te helpen bij de projecten van Stichting Le Woef. Zelf ben ik vorig jaar in contact gekomen met Stichting Le Woef door mijzelf op verhuisdieren.nl aan te melden. Daar kwamen wij in aanmerking voor onze huidige hond Dylan. Mijn nieuwsgierigheid naar zijn land van afkomst was gaan groeien en graag wilde ik met eigen ogen zien hoe het er in Roemenië aan toe ging. Zodoende is mijn reis tot stand gekomen. Op de praktijk zijn (gedoneerde) spullen verzameld, waarvoor ik u hartelijk wil bedanken. Ik heb een blog geschreven over mijn ervaringen.

< 1 2 3 4 5