Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Oordopjes tegen vuurwerkangst?

Dierenarts Tessa - Honden

Af en toe hoor je er al weer één; een knal. Niet voor iedereen valt het op. Maar voor mensen die een hond met vuurwerkangst hebben, breekt er een lastige periode aan.

Chocolade

Dierenarts Dory - Preventie

Sinterklaas is binnen gehaald en daarna is het alweer gauw kerst. Rond deze feestdagen heeft iedereen vaak veel lekkernijen in huis. En, elk jaar zijn er honden die de verleiding niet kunnen weerstaan: chocoladeletters verdwijnen met verpakking en al uit de schoentjes, chocoladekransjes worden uit de kerstboom gesnoept, en de bonbons van tafel gepikt tijdens het uitzwaaien van de familie.

Kat in het bakkie?

Dierenarts Jessica - Katten

De meest veilige manier om een kat te vervoeren is in een reismand. Dat is vaak veel makkelijker gezegd dan gedaan. Of het nu een bezoekje aan de dierenarts is, of bijvoorbeeld naar een opvang adres of trimster, het mandje zelf is vaak het grootste struikelblok van zo’n onderneming. Niet iedere kat is hetzelfde, maar toch zijn er een aantal algemene stelregels die stress kunnen voorkomen voor zowel kat als eigenaar.

Regeltjes...

Dierenarts Monique - Algemeen

Antibioticaresistentie, paardenvleesschandalen, het is alweer even geleden dat dit in de media kwam, maar met de gevolgen hebben we nog steeds te maken. En dit heeft niet alleen betrekking op koeien en varkens, maar ook op uw paard, hond of konijn. Het is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier en de voedselveiligheid om zorgvuldig met medicijnen om te gaan.

 

Kattenoppas tijdens vakantie?

Dierenarts Monique - Katten

Wees goed voorbereid! Of je kat nu met je mee op vakantie gaat, thuis bij de kattenoppas blijft of naar een pension gaat: het is belangrijk om vooraf zaken goed te regelen. Download als hulpmiddel de gratis vakantiechecklist voor de kat. En bedenk of je ook aan onderstaande tips hebt gedacht!

Blog: Bescherm uw konijn tegen VHD/RHD

Dierenarts Dory - Konijnen

VHD (Viral Hemorrhagic Disease) is een ziekte onder konijnen, die wordt veroorzaakt door het RHD-virus. Een zeer besmettelijke ziekte die lijdt tot acute sterfte onder konijnen. Als een konijn het virus eenmaal heeft opgelopen kunnen we het helaas niet behandelen. De enige manier om dit virus te voorkomen en uw konijn te beschermen is preventief inenten.

Blog: Zomer! Tips voor de thuisblijvers.

Dierenarts Tessa - Preventie

Wat als u niet op reis gaat, en uw hond of kat hoeft ook niet in een pension? Zijn er dan nog dingen in ons eigen Nederland waar we op moeten letten deze zomer? U zult denken, niets anders dan anders, toch? Toch zie ik in de zomermaanden weer heel andere dingen voorbijkomen dan in de winter. Er wordt meer gewandeld met de hond, de kat gaat vaker en langer op stap. Er wordt gezwommen, gebarbecued…

Blog: Dierenarts aan huis

Dierenarts Dory - Preventie

Naar de dierenarts gaan is voor de meeste huisdieren geen probleem. Voor sommige van onze patiënten zorgt een bezoek aan de dierenarts, of alleen al het aanzicht van een reismandje, voor dusdanig veel weerstand dat we een andere manier moeten zoeken om het huisdier te onderzoeken.

< 1 2 3 4 5