Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: Dentale röntgenfoto's

Dierenarts Jessica - Preventie

Binnen onze praktijk is de gebitsafdeling goed vertegenwoordigd, want dierentandartsen kunnen inmiddels net zoveel als onze eigen tandarts.  Veel gebitsproblemen zijn niet eenvoudig te zien, daarom is het heel fijn dat we dankzij ons gasnarcose systeem en digitale röntgenapparaat uitstekende tandheelkundige zorg kunnen bieden aan allerlei huisdieren.

Blog: Ouderdomskwaaltjes

Dierenarts Tessa - Preventie

Veel mensen twijfelen of iets door ouderdom komt, of omdat hun dier ziek is. Veel gehoord is: "hij slaapt zoveel, maar hij is ook al oud". In sommige gevallen inderdaad waar, in de meeste gevallen blijkt er dan toch een onderliggende reden die met de juiste ondersteuning of behandeling prima aangepakt kan worden. Van te voren kun je niet weten hoe oud je dier precies gaat worden. Maar, je kunt er wel alles aan doen om te zorgen dat zijn of haar leven leuk is tot aan het einde!

Blog: Pas op voor eikels

Dierenarts Jessica - Preventie

In het algemeen heel goed advies natuurlijk, maar ik heb het over eikels die van de boom vallen. Tussen de herfstbladeren snuffelen is voor honden natuurlijk geweldig! Maar let goed op dat ook nu uw hond niets van de grond op eet. Verschillende paddenstoelen, noten, vruchten en zaden kunnen voor vergiftiging of verstopping zorgen. Zo weten veel mensen niet dat eikels en eikenbladeren giftig zijn voor onze huisdieren.

< 1 2