Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Eliminatie-dieet

Dierenarts Tessa - Algemeen

Een van de lastigste dingen om uit te leggen aan een huisdiereigenaar is een eliminatiedieet. Kort geleden kwam ik erachter dat het uitvoeren ervan ook lastiger is dan ik dacht.

Overgewichtig

Dierenarts Tessa - Algemeen

Als er tranen vloeien op de praktijk is dat meestal omdat een geliefd huisdier is ingeslapen, of omdat het duidelijk is geworden dat het moment van inslapen niet lang op zich laat wachten.

Blog: Ouderdomskwaaltjes

Dierenarts Tessa - Preventie

Veel mensen twijfelen of iets door ouderdom komt, of omdat hun dier ziek is. Veel gehoord is: "hij slaapt zoveel, maar hij is ook al oud". In sommige gevallen inderdaad waar, in de meeste gevallen blijkt er dan toch een onderliggende reden die met de juiste ondersteuning of behandeling prima aangepakt kan worden. Van te voren kun je niet weten hoe oud je dier precies gaat worden. Maar, je kunt er wel alles aan doen om te zorgen dat zijn of haar leven leuk is tot aan het einde!

Blog: Een nieuw middel tegen jeuk

Dierenarts Tessa - Algemeen

Gisteren was ik op een bijeenkomst over dermatologie (huidproblemen) waar ook een nieuw medicijn werd geïntroduceerd tegen jeuk. Als leuke bijkomstigheid kwam astronaut André Kuipers een boeiende presentatie geven over de medische aspecten van de ruimtevaart. Wist u bijvoorbeeld dat alle astronauten in meer of mindere mate lijden aan osteoporose (botontkalking) na hun vlucht?

< 1 2