Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: Tanden poetsen loont!

Dierenarts Roos - Preventie

Woensdag 2 januari 2019, mijn eerste officiële werkdag van het nieuwe jaar kijk ik in de avond naar een herhaling van het journaal. Tot mijn grote vreugde wordt er aandacht besteed aan de gebitsproblemen bij onze honden en katten. Ik word hier zo blij van omdat ik tijdens mijn werk vaak tegen dit probleem aanloop, en het dus fijn vind als er meer bewustwording komt voor de problemen rond het gebit. Vaak hoor ik dingen in de spreekkamer waaruit blijkt dat eigenaren zich niet bewust zijn van de vele gebitsproblemen die voor kunnen komen bij honden en katten.

Blog: Stress voorkomen

Algemene tips - Preventie

Stress is voor mens en dier ongezond. Daarom doen we er zoveel mogelijk aan om stress te vermijden. Bijvoorbeeld met gescheiden wachtkamers, behandelkamers en herstel- en opvangruimte voor hond en kat. En door op afspraak te behandelen en de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Maar, wist u dat u ook kunt helpen om dierenartsbezoek voor uw en andere huisdieren zo rustig mogelijk te laten verlopen? 

Wij verzamelden wat tips en artikelen voor u in dit blog!

Blog: Ontworm na de vakantie!

Assistente Carin - Preventie

De vakantie is voor de meesten van ons helaas al weer voorbij. School, werk en het gewone leven begint weer. Sommige van onze huisdieren, en met name honden, mochten vaak mee en ook genieten van een vakantie in eigen of ander Europees land. Lekker op een van onze mooie Waddeneilanden, of verder weg in uitgestrekte bossen of hoge bergen van bijvoorbeeld Zuid Europa of de Balkan. Helaas wonen in die landen ook beestjes die onze viervoeter ongemerkt mee terug kan nemen. 

Blog: Help! Mijn konijn zit onder de beestjes!

Dierenarts Dory - Preventie

Eindelijk zomer, we kunnen genieten van het mooie weer. Helaas genieten ook allerlei insecten van het zonnetje. In de warme maanden zwermen er regelmatig groene vliegen in de tuin en bij voorkeur rond ons konijnenhok. Deze groene vleesvlieg wordt aangetrokken door de geur van ontlasting, urine en ontstoken huid.

Chocolade

Dierenarts Dory - Preventie

Sinterklaas is binnen gehaald en daarna is het alweer gauw kerst. Rond deze feestdagen heeft iedereen vaak veel lekkernijen in huis. En, elk jaar zijn er honden die de verleiding niet kunnen weerstaan: chocoladeletters verdwijnen met verpakking en al uit de schoentjes, chocoladekransjes worden uit de kerstboom gesnoept, en de bonbons van tafel gepikt tijdens het uitzwaaien van de familie.

Blog: Zomer! Tips voor de thuisblijvers.

Dierenarts Tessa - Preventie

Wat als u niet op reis gaat, en uw hond of kat hoeft ook niet in een pension? Zijn er dan nog dingen in ons eigen Nederland waar we op moeten letten deze zomer? U zult denken, niets anders dan anders, toch? Toch zie ik in de zomermaanden weer heel andere dingen voorbijkomen dan in de winter. Er wordt meer gewandeld met de hond, de kat gaat vaker en langer op stap. Er wordt gezwommen, gebarbecued…

Blog: Dierenarts aan huis

Dierenarts Dory - Preventie

Naar de dierenarts gaan is voor de meeste huisdieren geen probleem. Voor sommige van onze patiënten zorgt een bezoek aan de dierenarts, of alleen al het aanzicht van een reismandje, voor dusdanig veel weerstand dat we een andere manier moeten zoeken om het huisdier te onderzoeken.

Blog: Melktanden

Dierenarts Jessica - Preventie

Zelf ga je standaard twee keer per jaar naar de tandarts voor periodieke controle. Maar bij onze huisdieren is dat eigenlijk nog niet zo ingeburgerd. Om aandacht te geven aan gebitsverzorging bij huisdieren staat februari jaarlijks bekend als gebitsmaand. Een geheugensteuntje dat het gebit van je huisdier ook de rest van het jaar alle aandacht verdient!

Misschien denk je, ik heb een jonge hond met een stralend wit gebit. Die heeft nog geen last van tandsteen en slechte kiezen, dus die hoeft nog niet voor een gebitscontrole. Maar, juist bij jonge dieren is het belangrijk om te controleren of het wisselen van het melkgebit naar het volwassen gebit goed verloopt.

< 1 2