Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Mijn hond heeft een teek

Dierenarts Tessa - Algemeen

Ik heb nachtdienst en dat houdt in dat ik oproepbaar ben voor spoedgevallen. Als ik net in bed lig met de telefoon op mijn nachtkastje, gaat om 1 uur ’s nachts de telefoon… “Hallo, mijn hond heeft een teek” hoor ik aan de andere kant van de lijn. Nog slaapdronken vraag ik wat mevrouw precies van mij wil op dit tijdstip. Tot mijn verbazing vraagt ze of ze even langs mag komen om de teek te laten verwijderen. Ik heb natuurlijk uitgelegd dat een teek geen spoedgeval is, en hoe mevrouw de teek zelf kan verwijderen.

 

Blog: (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek

Patricia - Algemeen

We zijn nu 12 weken aan het werk in onze (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek. Wekenlang, of eigenlijk jarenlang, hebben we er naartoe geleefd: Een ruim nieuw pand om ons werk nog beter te kunnen uitoefenen en het onze patiënten zo fijn mogelijk te maken.

 lintje doorknippen

Blog: Dierenarts versus Diereigenaar

Dierenarts Tessa - Algemeen

Mijn hondje Boelie had een bultje op haar bil. Het groeide al een aantal jaren langzaam maar gestaag. Ik heb mij er nooit echt druk om gemaakt, maar nu vond ik de bult in verhouding tot de hond toch te groot worden. Tijd om het bultje weg te halen.

Regeltjes...

Dierenarts Monique - Algemeen

Antibioticaresistentie, paardenvleesschandalen, het is alweer even geleden dat dit in de media kwam, maar met de gevolgen hebben we nog steeds te maken. En dit heeft niet alleen betrekking op koeien en varkens, maar ook op uw paard, hond of konijn. Het is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier en de voedselveiligheid om zorgvuldig met medicijnen om te gaan.

 

Eliminatie-dieet

Dierenarts Tessa - Algemeen

Een van de lastigste dingen om uit te leggen aan een huisdiereigenaar is een eliminatiedieet. Kort geleden kwam ik erachter dat het uitvoeren ervan ook lastiger is dan ik dacht.

Overgewichtig

Dierenarts Tessa - Algemeen

Als er tranen vloeien op de praktijk is dat meestal omdat een geliefd huisdier is ingeslapen, of omdat het duidelijk is geworden dat het moment van inslapen niet lang op zich laat wachten.

Blog: Een nieuw middel tegen jeuk

Dierenarts Tessa - Algemeen

Gisteren was ik op een bijeenkomst over dermatologie (huidproblemen) waar ook een nieuw medicijn werd geïntroduceerd tegen jeuk. Als leuke bijkomstigheid kwam astronaut André Kuipers een boeiende presentatie geven over de medische aspecten van de ruimtevaart. Wist u bijvoorbeeld dat alle astronauten in meer of mindere mate lijden aan osteoporose (botontkalking) na hun vlucht?