Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: November staat in het teken van suikerziekte

Dierenarts Jessica - Katten

Als we het over suikerziekte hebben moet ik altijd denken aan het verhaal dat één van onze assistentes een keer aan mij vertelde toen ik  haar vroeg waarom ze een pleister om haar duim had…

Blog: Kleine meisjes worden groot

Dierenarts Roos - Katten

Een aantal weken geleden vertelde ik over de komst van twee nieuwe kittens bij mij thuis. Het is inmiddels 2,5 maand sinds Fuli en Flame bij ons zijn komen wonen via de kittenopvang. In die tijd zijn ze van twee kleine verlegen kittens veranderd in grote, stoere pubers. We genieten elke dag enorm veel van ze, ook al verloopt niet alles vlekkeloos.  

Blog: Geen thuis zonder kat

Dierenarts Roos - Katten

Dat ik mijn hond overal mee naar toe neem, weten de meeste mensen wel. Maar dat ik eigenlijk veel meer een kattenmens ben weet niet iedereen. Tot mijn grote verdriet is mijn allerliefste Lizzy (schildpad poesje, europese korthaar) al weer meer dan een jaar geleden op 11 jarige leeftijd aangereden en overleden. Dit verdriet nooit meer dacht ik! Maar zelfs na een jaar blijft het toch wel heel erg kriebelen: Ik mis een kat in huis!

Maar met drukke baan en een bejaarde Jack Russell toch weer een kat nemen? Manlief en dochter waren bij het uitspreken van deze gedachte ook meteen wild enthousiast: er komt weer een kat in huis!

 

65 plussers?

Dierenarts Monique - Katten

De termen oud of bejaard zijn de laatste decennia verschoven qua leeftijd. Vroeger noemde men mensen boven de 65 al bejaard,  dat zou ik nu niet meer durven. Je hebt mensen van 75 die achter de rollator lopen, en je hebt er die mij nog vrolijk voorbij fietsen. Zo is het ook bij onze huisdieren.

 

Kat in het bakkie?

Dierenarts Jessica - Katten

De meest veilige manier om een kat te vervoeren is in een reismand. Dat is vaak veel makkelijker gezegd dan gedaan. Of het nu een bezoekje aan de dierenarts is, of bijvoorbeeld naar een opvang adres of trimster, het mandje zelf is vaak het grootste struikelblok van zo’n onderneming. Niet iedere kat is hetzelfde, maar toch zijn er een aantal algemene stelregels die stress kunnen voorkomen voor zowel kat als eigenaar.

Kattenoppas tijdens vakantie?

Dierenarts Monique - Katten

Wees goed voorbereid! Of je kat nu met je mee op vakantie gaat, thuis bij de kattenoppas blijft of naar een pension gaat: het is belangrijk om vooraf zaken goed te regelen. Download als hulpmiddel de gratis vakantiechecklist voor de kat. En bedenk of je ook aan onderstaande tips hebt gedacht!

Kat in de zak

Dierenarts Tessa - Katten

Met je kat naar de dierenarts, dat is voor de meeste kattenouders een hele opgave. Hoe vervoeren we de kat, en…. hoe krijgen we hem eigenlijk in dat vervoermiddel??