Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: Tanden poetsen loont!

Dierenarts Roos - Preventie

Woensdag 2 januari 2019, mijn eerste officiële werkdag van het nieuwe jaar kijk ik in de avond naar een herhaling van het journaal. Tot mijn grote vreugde wordt er aandacht besteed aan de gebitsproblemen bij onze honden en katten. Ik word hier zo blij van omdat ik tijdens mijn werk vaak tegen dit probleem aanloop, en het dus fijn vind als er meer bewustwording komt voor de problemen rond het gebit. Vaak hoor ik dingen in de spreekkamer waaruit blijkt dat eigenaren zich niet bewust zijn van de vele gebitsproblemen die voor kunnen komen bij honden en katten.

Blog: Kleine meisjes worden groot

Dierenarts Roos - Katten

Een aantal weken geleden vertelde ik over de komst van twee nieuwe kittens bij mij thuis. Het is inmiddels 2,5 maand sinds Fuli en Flame bij ons zijn komen wonen via de kittenopvang. In die tijd zijn ze van twee kleine verlegen kittens veranderd in grote, stoere pubers. We genieten elke dag enorm veel van ze, ook al verloopt niet alles vlekkeloos.  

Blog: Geen thuis zonder kat

Dierenarts Roos - Katten

Dat ik mijn hond overal mee naar toe neem, weten de meeste mensen wel. Maar dat ik eigenlijk veel meer een kattenmens ben weet niet iedereen. Tot mijn grote verdriet is mijn allerliefste Lizzy (schildpad poesje, europese korthaar) al weer meer dan een jaar geleden op 11 jarige leeftijd aangereden en overleden. Dit verdriet nooit meer dacht ik! Maar zelfs na een jaar blijft het toch wel heel erg kriebelen: Ik mis een kat in huis!

Maar met drukke baan en een bejaarde Jack Russell toch weer een kat nemen? Manlief en dochter waren bij het uitspreken van deze gedachte ook meteen wild enthousiast: er komt weer een kat in huis!

 

Blog: Maagtorsie

Dierenarts Roos - Honden

Een aantal keer per jaar is het raak: er belt een eigenaar, vaak in paniek, met een grote hond waarvan de buik steeds dikker lijkt te worden. De hond probeert te braken maar er komt (bijna) niks uit. Gelukkig zijn de meeste eigenaren wel op de hoogte van de ernst van deze symptomen en worden we tijdig gebeld. “Kom maar meteen hierheen!!” is dan ook steevast het antwoord van de assistente, die daarna direct de dierenarts(en) in de spreekkamer vertelt dat er een hond met een maagtorsie onderweg is naar de praktijk: Spoed!