Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: Stress voorkomen

Algemene tips - Preventie

Stress is voor mens en dier ongezond. Daarom doen we er zoveel mogelijk aan om stress te vermijden. Bijvoorbeeld met gescheiden wachtkamers, behandelkamers en herstel- en opvangruimte voor hond en kat. En door op afspraak te behandelen en de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Maar, wist u dat u ook kunt helpen om dierenartsbezoek voor uw en andere huisdieren zo rustig mogelijk te laten verlopen? 

Wij verzamelden wat tips en artikelen voor u in dit blog!

Recepten voor verkoelende hondenijsjes

Algemene tips - Honden

Honden vinden ijsjes heerlijk, de ijsjes die wij als mensen eten zijn echter niet altijd even gezond voor onze honden. Gelukkig kun je gemakkelijk je eigen hondenijsjes maken. Hondenijsjes zijn een handige manier om je hond verkoeling te geven, maar ook ideaal voor puppy’s die bezig zijn met tanden wisselen.

Je kunt gemakkelijk een paar brokjes met water invriezen, ook ingevroren yoghurt of een ingevroren banaan zijn een succes. Daarnaast zijn er speciale hondenijsjes te koop. Ga je liever zelf aan de slag? Hieronder staan een aantal recepten.