Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

65 plussers?

Dierenarts Monique - Katten

De termen oud of bejaard zijn de laatste decennia verschoven qua leeftijd. Vroeger noemde men mensen boven de 65 al bejaard,  dat zou ik nu niet meer durven. Je hebt mensen van 75 die achter de rollator lopen, en je hebt er die mij nog vrolijk voorbij fietsen. Zo is het ook bij onze huisdieren.

 

Regeltjes...

Dierenarts Monique - Algemeen

Antibioticaresistentie, paardenvleesschandalen, het is alweer even geleden dat dit in de media kwam, maar met de gevolgen hebben we nog steeds te maken. En dit heeft niet alleen betrekking op koeien en varkens, maar ook op uw paard, hond of konijn. Het is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier en de voedselveiligheid om zorgvuldig met medicijnen om te gaan.

 

Kattenoppas tijdens vakantie?

Dierenarts Monique - Katten

Wees goed voorbereid! Of je kat nu met je mee op vakantie gaat, thuis bij de kattenoppas blijft of naar een pension gaat: het is belangrijk om vooraf zaken goed te regelen. Download als hulpmiddel de gratis vakantiechecklist voor de kat. En bedenk of je ook aan onderstaande tips hebt gedacht!