Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Blog: November staat in het teken van suikerziekte

Dierenarts Jessica - Katten

Als we het over suikerziekte hebben moet ik altijd denken aan het verhaal dat één van onze assistentes een keer aan mij vertelde toen ik  haar vroeg waarom ze een pleister om haar duim had…

Kat in het bakkie?

Dierenarts Jessica - Katten

De meest veilige manier om een kat te vervoeren is in een reismand. Dat is vaak veel makkelijker gezegd dan gedaan. Of het nu een bezoekje aan de dierenarts is, of bijvoorbeeld naar een opvang adres of trimster, het mandje zelf is vaak het grootste struikelblok van zo’n onderneming. Niet iedere kat is hetzelfde, maar toch zijn er een aantal algemene stelregels die stress kunnen voorkomen voor zowel kat als eigenaar.

Blog: Melktanden

Dierenarts Jessica - Preventie

Zelf ga je standaard twee keer per jaar naar de tandarts voor periodieke controle. Maar bij onze huisdieren is dat eigenlijk nog niet zo ingeburgerd. Om aandacht te geven aan gebitsverzorging bij huisdieren staat februari jaarlijks bekend als gebitsmaand. Een geheugensteuntje dat het gebit van je huisdier ook de rest van het jaar alle aandacht verdient!

Misschien denk je, ik heb een jonge hond met een stralend wit gebit. Die heeft nog geen last van tandsteen en slechte kiezen, dus die hoeft nog niet voor een gebitscontrole. Maar, juist bij jonge dieren is het belangrijk om te controleren of het wisselen van het melkgebit naar het volwassen gebit goed verloopt.

Blog: Dentale röntgenfoto's

Dierenarts Jessica - Preventie

Binnen onze praktijk is de gebitsafdeling goed vertegenwoordigd, want dierentandartsen kunnen inmiddels net zoveel als onze eigen tandarts.  Veel gebitsproblemen zijn niet eenvoudig te zien, daarom is het heel fijn dat we dankzij ons gasnarcose systeem en digitale röntgenapparaat uitstekende tandheelkundige zorg kunnen bieden aan allerlei huisdieren.

Blog: Pas op voor eikels

Dierenarts Jessica - Preventie

In het algemeen heel goed advies natuurlijk, maar ik heb het over eikels die van de boom vallen. Tussen de herfstbladeren snuffelen is voor honden natuurlijk geweldig! Maar let goed op dat ook nu uw hond niets van de grond op eet. Verschillende paddenstoelen, noten, vruchten en zaden kunnen voor vergiftiging of verstopping zorgen. Zo weten veel mensen niet dat eikels en eikenbladeren giftig zijn voor onze huisdieren.