Blogs

Als dierenarts heb je veel te vertellen. Bijvoorbeeld over nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe bedreigingen voor de gezondheid van mens en dier. Maar als diereigenaar wil je dat niet allemaal tegelijk in de spreekkamer horen. Ook wil je niet elke week een e-mail ontvangen met nieuwtjes, daar krijg je er al zoveel van en niet alles is van toepassing! Op dit blog zullen we regelmatig stukjes schrijven vol praktisch advies en verhalen uit de praktijk. Zo kun je alles rustig doorlezen en eventueel actie ondernemen als dat nodig zou zijn.

Mijn hond heeft een teek

Dierenarts Tessa - Algemeen

Ik heb nachtdienst en dat houdt in dat ik oproepbaar ben voor spoedgevallen. Als ik net in bed lig met de telefoon op mijn nachtkastje, gaat om 1 uur ’s nachts de telefoon… “Hallo, mijn hond heeft een teek” hoor ik aan de andere kant van de lijn. Nog slaapdronken vraag ik wat mevrouw precies van mij wil op dit tijdstip. Tot mijn verbazing vraagt ze of ze even langs mag komen om de teek te laten verwijderen. Ik heb natuurlijk uitgelegd dat een teek geen spoedgeval is, en hoe mevrouw de teek zelf kan verwijderen.

 

Ademhalingsproblemen bij kortsnuitigen

Dierenarts Michelle - Honden

De winter loopt langzaam weer op zijn einde en de eerst mooie dagen hebben we alweer achter de rug. Dit is voor ons een goed moment om een (toch vaak wel) lastig onderwerp aan te snijden: de kortsnuitige (brachycephale) rassen. Voorbeelden zijn, de Franse- en de Engelse Bulldog, de mopshond, de Pekingees, maar ook de Perzische kat en Brits korthaar vallen hieronder. Wat opvalt is dat deze rassen erg populair zijn onder de Nederlandse honden- en kattenbaasjes. Vanwege het leuke karakter van deze dieren worden zij regelmatig verkozen boven andere honden- en kattenrassen, is dit echter wel verstandig?

Blog: Tanden poetsen loont!

Dierenarts Roos - Preventie

Woensdag 2 januari 2019, mijn eerste officiële werkdag van het nieuwe jaar kijk ik in de avond naar een herhaling van het journaal. Tot mijn grote vreugde wordt er aandacht besteed aan de gebitsproblemen bij onze honden en katten. Ik word hier zo blij van omdat ik tijdens mijn werk vaak tegen dit probleem aanloop, en het dus fijn vind als er meer bewustwording komt voor de problemen rond het gebit. Vaak hoor ik dingen in de spreekkamer waaruit blijkt dat eigenaren zich niet bewust zijn van de vele gebitsproblemen die voor kunnen komen bij honden en katten.

Blog: November staat in het teken van suikerziekte

Dierenarts Jessica - Katten

Als we het over suikerziekte hebben moet ik altijd denken aan het verhaal dat één van onze assistentes een keer aan mij vertelde toen ik  haar vroeg waarom ze een pleister om haar duim had…

Blog: Kleine meisjes worden groot

Dierenarts Roos - Katten

Een aantal weken geleden vertelde ik over de komst van twee nieuwe kittens bij mij thuis. Het is inmiddels 2,5 maand sinds Fuli en Flame bij ons zijn komen wonen via de kittenopvang. In die tijd zijn ze van twee kleine verlegen kittens veranderd in grote, stoere pubers. We genieten elke dag enorm veel van ze, ook al verloopt niet alles vlekkeloos.  

Blog: Stress voorkomen

Algemene tips - Preventie

Stress is voor mens en dier ongezond. Daarom doen we er zoveel mogelijk aan om stress te vermijden. Bijvoorbeeld met gescheiden wachtkamers, behandelkamers en herstel- en opvangruimte voor hond en kat. En door op afspraak te behandelen en de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Maar, wist u dat u ook kunt helpen om dierenartsbezoek voor uw en andere huisdieren zo rustig mogelijk te laten verlopen? 

Wij verzamelden wat tips en artikelen voor u in dit blog!

Blog: (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek

Patricia - Algemeen

We zijn nu 12 weken aan het werk in onze (ver)nieuw(d)e hoofdkliniek. Wekenlang, of eigenlijk jarenlang, hebben we er naartoe geleefd: Een ruim nieuw pand om ons werk nog beter te kunnen uitoefenen en het onze patiënten zo fijn mogelijk te maken.

 lintje doorknippen

Blog: Geen thuis zonder kat

Dierenarts Roos - Katten

Dat ik mijn hond overal mee naar toe neem, weten de meeste mensen wel. Maar dat ik eigenlijk veel meer een kattenmens ben weet niet iedereen. Tot mijn grote verdriet is mijn allerliefste Lizzy (schildpad poesje, europese korthaar) al weer meer dan een jaar geleden op 11 jarige leeftijd aangereden en overleden. Dit verdriet nooit meer dacht ik! Maar zelfs na een jaar blijft het toch wel heel erg kriebelen: Ik mis een kat in huis!

Maar met drukke baan en een bejaarde Jack Russell toch weer een kat nemen? Manlief en dochter waren bij het uitspreken van deze gedachte ook meteen wild enthousiast: er komt weer een kat in huis!

 

< 1 2 3 4 5