Tanden Poetsen met dierenarts Tessa

Tanden poetsen voorkomt veel gebitsproblemen! Maar hoe werkt tandenpoetsen nu precies bij huisdieren? Dierenarts Tessa geeft een aantal tips om het poetsen aan te leren. Klik op dierenarts Tessa voor de tandenpoetstips.

  

Pekel, sneeuw en ijs

Tijdens de dagen dat het vriest en wanneer er flink met strooizout wordt gegooid kunnen met name honden last krijgen van hun pootjes. De combinatie van vrieskou en pekel kan zorgen tot irritatie van de voetkussentjes, overmatig likken en jeuken van deze allergische reactie kan zorgen voor wondjes en ontstekingen.

Vergiftiging bij huisdieren

Wat hebben chocolade, fruitpitjes, het water van de kerstboom, avocado's, kerststerren (Euphorbia) en lelies met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal in verschillende mate giftig voor huisdieren!

Vlooien gaan niet op vakantie

Een bijkomstigheid van de aanhoudende warmte: Vlooienplaag.

Aan de balie merken we dat de vlooien dit weer heerlijk vinden, en dat de vraag naar antivlooienmiddelen de laatste paar dagen toeneemt. Wees een plaag voor: wanneer heeft u uw huisdieren voor het laatst iets tegen vlooien gegeven?

Huisdieren en vakantie

Gaat uw huisdier mee op vakantie? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Hetzelfde geldt voor huisdieren die naar een pension of oppas gaan. Wij hebben de belangrijkste informatie en informatiebronnen voor u op bij elkaar gezocht. Liever persoonlijk advies? Bel ons gerust, of kom langs!

Reverse sneezing of achteruit niezen

Het wordt veroorzaakt door een geïrriteerde keel ziet er eng uit, maar is gelukkig onschuldig. De keel van een hond of kat kan onder andere geïrriteerd raken bij verkoudheid of door schrokkend eten. De hond of kat rekt de hals en maakt een snurkend geluid.

< 1 2