Nieuws

Huisdieren komen minder makkelijk bij voldoende drinkwater

Met deze temperaturen is het belangrijk dat u de drinkwatervoorziening van uw dieren goed in de gaten houdt!

Dit geldt niet alleen voor erfdieren, maar denk ook aan katten die veel buiten komen. Katten vinden het vaak lekker om bijvoorbeeld regenwater te drinken, dat is nu niet mogelijk. Juist voor katten is het erg belangrijk dat zij voldoende water drinken. U kunt daarom zowel buiten maar ook binnen op extra plekken drinkwater aanbieden.

enquête over het vervoer van katten naar de praktijk

Beste Meneer/Mevrouw,

Ik ben Demi de Groes en volg de opleiding als dierenartsassistente. Voor het vak Nederlands moet ik een onderzoek uitvoeren. Mijn onderzoek gaat over het vervoer van katten naar de praktijk. Zou u voor mij deze enquête willen invullen als u wel eens met een kat naar deze praktijk gaat.

Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groet Demi

Klik op deze regel om naar de enquête te gaan of gebruik onderstaande QR-code.

 

Door de QR-code met uw telefoon te scannen (kan met de camera) komt u bij de enquête.

 

Gebitsproblemen bij huisdieren

Wist u dat 70% van de honden en katten in Nederland beginnende of verborgen gebitsproblemen hebben? Nu is het gebit natuurlijk altijd even belangrijk, maar deze maand is een mooie gelegenheid er extra aandacht aan te geven aan het huisdierengebit.

WIj werken Coronaproof

Heeft u vragen omtrent het bezoek aan de praktijk ivm het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk via 0299-421000. In onze agenda houden wij er rekening mee dat er in de kliniek zo min mogelijk mensen aanwezig zullen zijn.

Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent, maar maximaal 5 minuten voor uw afspraak. Wij willen een volle wachtkamer voorkomen en ook graag de tijd voor u en uw huisdier kunnen nemen!

Tanden Poetsen met dierenarts Tessa

Tanden poetsen voorkomt veel gebitsproblemen! Maar hoe werkt tandenpoetsen nu precies bij huisdieren? Dierenarts Tessa geeft een aantal tips om het poetsen aan te leren. Klik op dierenarts Tessa voor de tandenpoetstips.

  

Pekel, sneeuw en ijs

Tijdens de dagen dat het vriest en wanneer er flink met strooizout wordt gegooid kunnen met name honden last krijgen van hun pootjes. De combinatie van vrieskou en pekel kan zorgen tot irritatie van de voetkussentjes, overmatig likken en jeuken van deze allergische reactie kan zorgen voor wondjes en ontstekingen.

Vergiftiging bij huisdieren

Wat hebben chocolade, fruitpitjes, het water van de kerstboom, avocado's, kerststerren (Euphorbia) en lelies met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal in verschillende mate giftig voor huisdieren!

Vlooien gaan niet op vakantie

Een bijkomstigheid van de aanhoudende warmte: Vlooienplaag.

Aan de balie merken we dat de vlooien dit weer heerlijk vinden, en dat de vraag naar antivlooienmiddelen de laatste paar dagen toeneemt. Wees een plaag voor: wanneer heeft u uw huisdieren voor het laatst iets tegen vlooien gegeven?

< 1 2