Hoe lang werkt een ontwormingsmiddel eigenlijk?

Het is belangrijk te weten dat het doel van ontworming niet is om een dier altijd volledig wormvrij te houden, maar om een eventuele worminfectie te stoppen voordat er besmettelijke eitjes worden uitgescheiden en voordat het dier ziek wordt. Bij een normaal infectierisico wordt hiervoor een gemiddelde ontwormingsfrequentie van 4 maal per jaar met intervallen van 3 maanden geadviseerd.

Mijn hond eet ontlasting. Is dit een gezondheidsrisico?

Ja uw huisdier kan een verhoogd risico lopen op bepaalde infecties indien het ontlasting eet van andere dieren. Helaas is niet iedereen een verantwoorde eigenaar en ruimt de ontlasting van zijn/haar huisdier op. Dit brengt een extra gezondheidsrisico mee en het resultaat zal zijn dat het dier vatbaarder is voor het krijgen van parasitaire en infectieuze ziekten. Ruim altijd de ontlasting van uw huisdier op en gooi het verantwoorde wijze  weg (NIET in de groenbak of compostbak).

Wij besteden deze maand extra aandacht aan parasieten. Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme in stand houdt en vermenigvuldigt. 

Lees hier meer over parasietenbestrijding

Wat doe ik als ik een teek op mijn huisdier zie?

Wat doe ik als ik een teek op mijn huisdier zie?

Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast met een speciaal daarvoor geschikte instrument (tekentang, pincet). Let er daarbij op dat je de teek niet plat drukt. Verwijder de teek door voorzichtig met een licht draaiende beweging aan de teek te trekken totdat deze loslaat. Dus niet met een ruk, zodat de teek kapot gaat. Ontsmet NA verwijdering van de teek het wondje met alcohol of jodium. Doe dit in geen geval als de teek nog aangehecht is. Wikkel de teek in plakband en gooi hem weg: ook een levende teek zal dan sterven. Je kunt de teek na verwijdering van de huid ook verbranden. Knijp in ieder geval de teek niet fijn tussen je vingers in verband met eventuele besmetting van bacteriën en virussen. Noteer de datum, en de plek waar de teek op uw dier heeft gezeten dat is handig als er later toch klachten ontstaan.

Maand van de Parasiet

Wij besteden deze maand extra aandacht aan parasieten. Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme in stand houdt en vermenigvuldigt. Er zijn 2 verschillende soorten parasieten. De endoparasieten en ectoparasieten. Een endoparasiet leeft in het dier en de ectoparasiet leeft op het dier.

Lees hier meer over parasietenbestrijding

 

Vacature Dierenarts Paard/Gezelschapsdieren

Wij zijn op zoek naar: Dierenarts Paard/Gezelschapsdieren voor 32-36 uur

Dierenarts Purmerend bestaat uit een team enthousiaste dierenartsen. We hebben de beschikking over een nieuwe lichte en ruime ‘cat friendly’ gezelschapsdierenpraktijk in Purmerend met onder andere röntgen, echo, laparoscopie, opname en uitgebreide dentale unit. In Middenbeemster bevindt zich het KI-station voor paarden waar wij merriebegeleiding verzorgen met vers en diepvriessperma, embryo’s spoelen en merries laten afveulenen. Eerstelijns zorg voor paarden verlenen wij op locatie. Service en goede zorg staat bij ons voorop.

Lees Meer.

 

enquête over het vervoer van katten naar de praktijk

Beste Meneer/Mevrouw,

Ik ben Demi de Groes en volg de opleiding als dierenartsassistente. Voor het vak Nederlands moet ik een onderzoek uitvoeren. Mijn onderzoek gaat over het vervoer van katten naar de praktijk. Zou u voor mij deze enquête willen invullen als u wel eens met een kat naar deze praktijk gaat.

Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groet Demi

Klik op deze regel om naar de enquête te gaan of gebruik onderstaande QR-code.

 

Door de QR-code met uw telefoon te scannen (kan met de camera) komt u bij de enquête.

 

Gebitsproblemen bij huisdieren

Wist u dat 70% van de honden en katten in Nederland beginnende of verborgen gebitsproblemen hebben? Nu is het gebit natuurlijk altijd even belangrijk, maar deze maand is een mooie gelegenheid er extra aandacht aan te geven aan het huisdierengebit.

WIj werken Coronaproof

Heeft u vragen omtrent het bezoek aan de praktijk ivm het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk via 0299-421000. In onze agenda houden wij er rekening mee dat er in de kliniek zo min mogelijk mensen aanwezig zullen zijn.

Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent, maar maximaal 5 minuten voor uw afspraak. Wij willen een volle wachtkamer voorkomen en ook graag de tijd voor u en uw huisdier kunnen nemen!

< 1 2