Nieuws

WIj werken Coronaproof

Heeft u vragen omtrent het bezoek aan de praktijk ivm het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk via 0299-421000. In onze agenda houden wij er rekening mee dat er in de kliniek zo min mogelijk mensen aanwezig zullen zijn.

Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent, maar maximaal 5 minuten voor uw afspraak. Wij willen een volle wachtkamer voorkomen en ook graag de tijd voor u en uw huisdier kunnen nemen!

Hond in Purmerend loopt Leptospirose op

Afgelopen week is er een hond binnengebracht die ernstig ziek is geworden door Leptospiren, die onder meer de ziekte van Weil kunnen veroorzaken.

 

50% KORTING ACTH-TEST BIJ PAARDEN

In de maanden september en oktober kunnen wij de ACTH-test om op PPID te testen aanbieden met 50% korting.

*de korting geldt alleen voor de test. Er kunnen voorrijkosten en evt. ook kosten voor vervolgonderzoek kunnen worden gerekend.

Lees hele bericht voor meer informatie. 

 

 

Maden

Met het warme weer is de kans op maden groter. Controleer uw konijn zodat u zeker weet dat deze gezond is. In de warme maanden zwermen er regelmatig groene vliegen in de tuin en bij voorkeur rond ons konijnenhok. Deze groene vleesvlieg wordt aangetrokken door de geur van ontlasting, urine en ontstoken huid. De vliegen leggen eitjes en zorgen voor myasis.

 

Tips voor bij warm weer

Dit blog is een kleine opsomming van antwoorden op veel gestelde vragen rondom huisdieren en warm weer. Oververhitting bij dieren komt niet alleen voor als ze alleen in de auto zitten, inspanning tijdens warm weer is ook vaak een boosdoener. Honden en katten kunnen hun warmte niet kwijt door zweten, maar alleen door te hijgen en zullen het daarom ook sneller warm krijgen. Kortom, met het warme weer vormt oververhitting een flinke bedreiging voor de gezondheid van uw huisdieren. Let ook goed op als u een wandeling gaat maken met uw hond dat de temperatuur van het asfalt of de weg hoog kan oplopen.

Konijnenspreekuur vervallen

Het inloopspreekuur voor konijnen, zoals u dat van ons gewend bent op de laatste woensdag van de maand, komt te vervallen. Dit is omdat wij nu alleen op afspraak werken. Wilt u een afspraak maken voor uw konijn, neemt u dan contact met ons op via 0299-421000

Corona virus

Om verantwoord zorg te kunnen bieden willen wij u vriendelijk attenderen op de maatregelen die wij hebben genomen. Houdt u deze website in de gaten voor wijzigingen of aanvullingen. Heeft u vragen omtrent het bezoek aan de praktijk en de maatregelen ivm het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk via 0299-421000. Lees ook de adviezen  voor eigenaren van huisdieren in verband met Covid-19.

Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent, maar maximaal 5 minuten voor uw afspraak. Wij willen een volle wachtkamer voorkomen en ook graag de tijd voor u en uw huisdier kunnen nemen!

Bent u niet in staat naar de praktijk te komen, twijfelt u of uw dier echt zorg nodig heeft en wilt u overleggen over uw afspraak bij ons of over uw voorgenomen bezoek aan Dierenarts Purmerend, dan kunt u contact opnemen via ons telefoonnummer (0299) 42 10 00

< 1 2 3 4 5 6 7