Nieuws

Tips voor bij warm weer

Dit blog is een kleine opsomming van antwoorden op veel gestelde vragen rondom huisdieren en warm weer. Oververhitting bij dieren komt niet alleen voor als ze alleen in de auto zitten, inspanning tijdens warm weer is ook vaak een boosdoener. Honden en katten kunnen hun warmte niet kwijt door zweten, maar alleen door te hijgen en zullen het daarom ook sneller warm krijgen. Kortom, met het warme weer vormt oververhitting een flinke bedreiging voor de gezondheid van uw huisdieren. Let ook goed op als u een wandeling gaat maken met uw hond dat de temperatuur van het asfalt of de weg hoog kan oplopen.

Konijnenspreekuur vervallen

Het inloopspreekuur voor konijnen, zoals u dat van ons gewend bent op de laatste woensdag van de maand, komt te vervallen. Dit is omdat wij nu alleen op afspraak werken. Wilt u een afspraak maken voor uw konijn, neemt u dan contact met ons op via 0299-421000

Corona virus

Om verantwoord zorg te kunnen bieden willen wij u nogmaals vriendelijk attenderen op de gedragsregels en maatregelen die wij hebben genomen. Houdt u deze website in de gaten voor wijzigingen of aanvullingen. Heeft u vragen omtrent het bezoek aan de praktijk en de maatregelen ivm het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk via 0299-421000. Lees ook de adviezen  voor eigenaren van huisdieren in verband met Covid-19.

 • Vanaf 16 mei mogen huisdiereigenaren weer mee de spreekkamer in met inachtneming van de 1,5m afstand en zolang zij een mondkapje dragen. U dient zelf zorg te dragen voor een mondkapje.
 • De hoofdkliniek van Dierenarts Purmerend is open volgens de gebruikelijke openingstijden van 8.00 uur tot 19.00 uur.
 • Dependance Weidevenne is gesloten.
 • Wij vragen klanten met gezondheidsklachten weg te blijven en iemand in zijn of haar omgeving naar de kliniek te laten komen met het dier. Wanneer u een afspraak maakt bij ons, zullen wij een gezondheidscheck doen. U zult worden gevraagd of u  klachten heeft als koorts, hoesten, keelpijn ed. 
 • Wij vragen u om alleen te komen met uw huisdier.
 • Op de entree van de hoofdkliniek aan de Kraggeveenstraat is een groene en rode lichtstrip zichtbaar. Als deze lichtstrip op rood staat, verzoeken wij u nog even te wachten.
 • Ook voor een euthanasie zullen wij een protocol aanhouden. Er mogen 2 personen bij de euthanasie aanwezig zijn. U zult duidelijke instructies krijgen hoe dit in zijn werk zal gaan.
 • Alle dieren die voor een operatie komen zullen worden aangenomen door de assistente.
 • U kunt uw opgenomen dier niet meer tussentijds bezoeken.
 • De medewerkers en bezoekers dienen zoveel mogelijk afstand te houden van elkaar. Neem dit serieus.
 • Wij plannen minder afspraken in zodat er altijd zo min mogelijk klanten in de kliniek aanwezig zullen zijn.
 • Wij verzoeken u nergens aan te zitten. 
 • Wij kunnen klanten vragen handen te wassen en te desinfecteren. Op de balie staat hiervoor desinfectiegel.
 • Wij reinigen alle deurgrepen en oppervlakken van alle behandelruimtes na elke patiënt.
 • Meermaals per dag wordt de wachtkamer gereinigd.
 • Er kan uitsluitend worden betaald met pin.
 • Medicijnen en voer kunnen nu ook thuis worden bezorgd.
 • Wij doen voor de gezelschapsdieren voorlopig geen bezoek meer aan huis.
 • Twijfelt u of uw dier echt zorg nodig heeft? Neem dan contact op met de praktijk.

Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent, maar maximaal 5 minuten voor uw afspraak. Wij willen een volle wachtkamer voorkomen en ook graag de tijd voor u en uw huisdier kunnen nemen!

Bent u niet in staat naar de praktijk te komen, twijfelt u of uw dier echt zorg nodig heeft en wilt u overleggen over uw afspraak bij ons of over uw voorgenomen bezoek aan Dierenarts Purmerend, dan kunt u contact opnemen via ons telefoonnummer (0299) 42 10 00

Bezorging medicijnen en voer

Vanaf nu bieden wij, om u in deze tijd goed van dienst te zijn,  de mogelijkheid om medicijnen en voer bij u thuis te bezorgen voor het geval u het niet kunt of wilt halen. U kunt uw bestelling telefonisch via (0299) 42 10 00 doorgeven of plaatsen via onze Whatsapp (ook 0299-421000).

Bestellingen zullen wij, indien deze voor 17.00 uur worden geplaatst, op dezelfde dag bezorgen. Medicijnen zullen wij samen met de factuur bij u in de brievenbus doen. Als u voer bestelt verzoeken wij u aanwezig te zijn om de bestelling aan te nemen. 

Voor de bezorging rekenen wij geen bezorgkosten. Wel brengen wij €4,95 administratiekosten in rekening.

Belangrijk bericht aan huisdiereigenaren

WANNEER IS EEN GEBITSBEHANDELING NODIG?

Vroeger werd er maar weinig aandacht aan het gebit van huisdieren besteed. Met het besef dat een schoon en gezond gebit ook als voorwaarde geldt voor een gezond en lang leven voor onze huisdieren, heeft de veterinaire tandheelkunde zich in een stormachtig tempo ontwikkeld. Het tandapparaat in onze dierenartspraktijk ziet er net zo uit als die van uw tandarts!

 

Tanden Poetsen met dierenarts Tessa

Tanden poetsen voorkomt veel gebitsproblemen! Maar hoe werkt tandenpoetsen nu precies bij huisdieren? Dierenarts Tessa geeft een aantal tips om het poetsen aan te leren. Klik op dierenarts Tessa voor de tandenpoetstips.

  

Dierenarts Purmerend Wint pro ondernemersprijs

< 1 2 3 4 5 6